Ilie Drob se ridică la Ceruri

Rubrica Spiritualitate românească

http://4.bp.blogspot.com/_unVJywr-PxE/TLOMbLH-StI/AAAAAAAAAMc/QYLhJY9CUz0/s1600/Cristian+Bodnarescu.jpg

Bunicul Ilie Drob

Ilie Drob ne povestea mereu cum a fost pe fronturile de luptă ale celui de-al doilea război mondial. Bunicul a fost un om foarte bun la suflet, el ne ajuta pe toţi. El ne iubea, primindu-ne cu drag în casa lui. Veneam mulţi nepoţi la el să ne povestească despre război.

Costel Oanea, nepot

Eroul Ilie Drob
Ilie Drob a luptat în cel de-al doilea război mondial. Fiind în Cehoslovacia a fost rănit, a rămas în spital iar mai apoi a revenit în ţară. Acum câteva săptămâni întâlnindu-mă cu dumnealui mi-a arătat un articol scris de apropiatul său nepot Cristian Bodnărescu în ziarul de mare tiraj Gândacul de Colorado. În articol se scrie despre faptul că Ilie Drob este un erou al ţării noastre, luptând şi apărând-o. Uitaţi că acest om pe care dumneavoastră îl cunoaşteţi într-o mai mică sau mai mare măsură este cu adevărat un luptător pentru libertatea şi demnitatea poporului român, însă el nu a fost respectat la adevărata lui valoare!
profesor preot Vasile Gherasim

http://1.bp.blogspot.com/_unVJywr-PxE/TLOM5-FIWfI/AAAAAAAAAMk/KZw8ZDFEuXc/s1600/Medalia+pr.jpg

Ilie Drob, un bărbat cu big cohones într-o lume de eunuci
Îmi este greu să scriu despre unchiul şi prietenul Ilie Drob acum, când acesta nu mai este printre noi… Astăzi, 29 septembrie, eroul naţional Ilie Drob s-a înălţat în lumea drepţilor.
Eram într-o senină zi de vară cu toţii în curtea unchiului, la Capu’ Codrului. Soarele dogorea puternic şi noi ne-am adăpostit la umbra merilor cu frunze dese, Ilie Drob arătându-ne cu mândrie agonisirea lui de o viaţă pe frumoasele pământuri româneşti. Am intrat apoi în casă pentru ca unchiul Ilie Drob să ne servească mâncare gustoasă de ţară şi, desigur, câte un pahar de tărie. Apoi aveam privilegiul de a asculta sacrifiicile de pe front ale unui patriot care a apărat aceste sfinte pământuri româneşti furate şi prigonite cu riscul pierderii propriei vieţi. Alţi eroi ai ţării au realizat apărarea integrităţii patriei cu preţul suprem…
Ilie Drob nu a fost doar un erou al ţării, ci şi un autentic ţăran sămănătorist. El lua atitudine împotriva oamenilor bârfitori şi proşti, împotriva necinstei şi a societăţii româneşti postcomuniste, atacând şi sistemul comunist. Am avut privilegiul de a realiza cu el o emisiune pentru Radio Zidul şi un articol de presă, el bucurându-se atunci când s-a putut citi în ziarul Gândacul de Colorado. De fapt atunci s-au bucurat mulţi oameni din Capu’ Codrului, eroul nostru arâtând ziarul tuturor celor întâlniţi pe uliţile satului, dar şi oaspeţilor ce-i treceau pragul. A fost un moment de glorie pentru familia sa şi patrioţii octogenari ce au apărat România în cel de-al doilea Război Mondial. Când am intrat în camera mortuară împreună cu echipa Radio Zidul, care a venit din mai multe colţuri ale ţării pentru a depune o coroană funerară, o mătuşă mi-a spus cu lacrimi în ochi că tare s-a bucurat şi mândrit cu acel articol, ,,Ilie Drob, erou naţional’’ şi mai dorea să realizăm încă unul. Din nefericire acest al doilea material apare acum, post mortem…
Ilie Drob a primit decoraţia de ,,Erou’’ din partea preşedintelui Ion Iliescu, acesta mai oferindu-i-o şi pe aceea a ,,Eliberării de sub jugul fascist’’. În 1996 preşedintele Emil Constantinescu l-a medaliat pe Ilie Drob cu ,,Medalia Crucea Comemorativă a celui de-al doilea război mondial, 1941-1945’’. În numărul 97/2010 al ziarului Gândacul de Colorado apare articolul ,,Ilie Drob, erou naţional’’ în cadrul rubricii ,,Spiritualitate românească cu acad. Cristian Bodnărescu’’. După publicarea articolului preşedintele Emil Constantinescu mi-a mulţumit şi a afirmat că va citi ziarul Gândacul de Colorado.
Ilie Drob este un simbol al spiritualităţii româneşti, al eliberării naţionale şi al demnităţii umane. Odată cu moartea omului Ilie Drob este pe cale de dispariţie şi modelul Ilie Drob într-o ţară ale cărei tineri sunt plecaţi pentru a munci la negru, josnic şi inuman; ţară în care predomină subcultura şi înrobirea ideatică. Ilie Drob a fost, pe drept cuvânt, un bărbat cu big cohones într-o lume de eunuci!

Pe data de 12 octombrie începând cu orele 20 : 00 vă invit pe toţi să ascultaţi emisiunea Ilie Drob se ridică la Cer la Radio Zidul, www.radiozidul.ro sau http://89.46.62.220:9000/listen.pls

Cristian Bodnărescu
http://4.bp.blogspot.com/_unVJywr-PxE/TLONLwlv6-I/AAAAAAAAAMs/ilYdmKCyF2c/s1600/Distinctii.jpg

Tags: , , , , , , , ,

Lasa un raspuns.