Vampirul, opera lui Heinich Marschner, este un personaj

romnatic care se hrăneşte cu sânge, un strigoi ori o fantomă.

Serghei Prokofiev (23 aprilie 1891 – 5 martie 1953) este unul din cei mai mari compozitori ruşi care surprinde în operă mitul vampirului.
Porokofiev crează miniaturi instrumentale, simfonii, concerte şi muzică de film. El concertează în mai multe ţări, precum Franţa, Cuba ori Japonia.
Compune inspirat fiind de scriitori precum William Shakespeare ori Tolstoi, dar şi de basmele populare. Astfel iau naştere baletele ,,Romeo şi Julieta’’, ,,Cenuşăreasa’’ ori abordarea motivului din ,,Război şi pace’’.

Filmul ,,Interviu cu un vampir’’ în care joacă actori precum Antonio Banderas, Brad Pitt şi românul Marcel Iureş preia baletul lui Serghei Porokofiev ,,Romeo şi Julieta’’.

Romanul literar ,,Interviu cu un vampir’’ este scris de Anne Rice, fiind primul din seria Cronicile Vampirilor. Este una din cele mai cunosute lucrări artistice de acest gen, împreună cu romanul Dracula a lui Bram Stoker.

Fantoma Dracula beneficiază de numeroase ecranizări, la fel ca şi clasicul de acum Nosferatu.

Sunt Cristian Bodnărescu şi vă aştept sâmbătă 24 aprilie între orele 21 şi 22 la o emisiune de muzică simfonică cu nuanţe de gotic, Vampirism şi Prokofiev la Radio Zidul.

Emisiunea ,,Muzica la Zid’’ face parte din ,,O zi în 3600 de secunde’’ şi este realizată numai pentru Radio Zidul, post ce se recepţionează accesând ziarulzidul.ro sau http://radio-zidul.zapto.org:9000/listen.pls

Echipa Zidul

Tags: , , , , , , , ,

Lasa un raspuns.