Din Dumnezeu sau Maimuţe ne tragem?

Charles Darwin (12 februarie 1809, Shropshire – 19 aprilie 1882, Kent) este cel mai cunoscut biolog, geolog şi naturalist britanic. Fondează teoria evoluţionistă , considerând că toate speciile au evoluat de la un strămoş prin fenomenul de selecţie naturală. Infirmă teoria creaţionismului.

Charles Darwin joacă un rol vital atât în ştiinţă cât şi în psihologia maselor, creând controverse şi militând împotriva teoriilor creaţionsmului, între care şi creştinismul.

Dacă în Biblie suntem informaţi că am fost creaţi după ,,chipul şi asemănarea lui Dumnezeu’’, Charles Darwin contestă acest fapt, realizând o serie de experimente ştiinţifice şi cercetări prin care doreşte să arate că totul a evoluat din ceva şi nu a fost, pur şi simplu, creat ori ,,făcut”.  Promovează în acest sens ideea conform căreia omul provine din maimuţă şi nu din Dumnezeu.

Domnul Darwin studiază mulţi ani diferite specii şi face excursii pe mare. Este şocat cum o formă de viaţă poate distruge o alta, toate fiind legi fireşti ale existenţei, în acest sens nu crede că ar putea exista un Dumnezeu care să fi putut permite aşa ceva.

În data de 20 aprilie de la orele 21 darwin-ismul va fi dezbătut în cadrul emisiunii ,,O zi în 3600 de secunde’’ la Radio Zidul, coordonată de Cristian Bodnărescu. Invitatul care va combate această temă este Dan Valentin Ilieş din Colorado.

academician Cristian Bodnărescu

Un raspuns to “Din Dumnezeu sau Maimuţe ne tragem?”

  1. BATRANESCU says:

    nu e nimic sigur,Darwin e doar un om studios,preotii isi apara partea lor ,dar nimic nu e demonstrat,avem de asteptat ………………timpul va decide,oricum interesanta abordarea

Lasa un raspuns.