Homeopatia – pro şi contra partea 2

prof. univ. dr. homeopat Mihai Vasile Botez

În continuare prezint dialogul pe care îl port cu doctorul M.B., un practician cu experienţă, atât al medicinei clasice, cât şi al celei alternative. Doctorul M. B. predă 5 cursuri. Preşedinte al ASI, M. B. este medic generalist, ginecolog, oncolog şi homeopat. Menţionez că, din cei 100 de pacienţi ai doctorului B., pacienţi având cancer, 80 trăiesc de 2 ani de zile şi 20 au murit. În ultimii 5 ani de zile medicul B. a salvat oamei de ordnul zecilor, având cancer la nivelul metastazei. Medicul oncolog Pîrvulescu, în vârstă de 77 de ani, are cancer în formă de metastază de 5 ani de zile, acesta simţindu-se excelent urmând tratamentul homeopatic al dr. M. B., chiar făcând sport.
M. B.: ,,Homeopatia este un fel de medicină. Medicină alternativă îi spunem noi, iar alţii îi spun medicină complementară. Noţiunea de medicină alşternativă se pare că este mai benefică unei înţelegeri corecte. De ce? Pentru că, în cazul homeopatiei, principiul este acela al tratării a ceva prin acelaşi lucru. Mai concret, era cândva o expresie populară: ,,Cui pe cui se scoate.” Spre deosebire de medicina alopatică, adică aşa numita medicină modernă, medicină contemporană, care are principiul tratării a ceva prin ceva opus (dacă un bolnav este hipertensiv, îi administrăm o medicaţie anti hipertensivă, dacă are reumatism, o medicaţie anti reumatismală, ş.a.m.d.), medicina alternativă, denumită homeopatie, reuşeşte, cu mijloace minime, să trateze o paletă, un număr important de afecţiuni într-un mod cât se poate de eficient. De-a lungul timpului, începând cu Haneman, care a fost un mare medic şi descoperitorul, să-i spunem, a homeopatiei, foarte mulţi medici alopaţi şi-au exprimat neâncrederea în medicina homeopatică. Atunci,au existat şi actualmente există alţi medici, alţi nemedici să-i spunem aşa, unii homeopaţi, care nu fac şi medicină în acelaşi timp, ci numai homeopatie. Acest fapt este destul de bizar; dar, chestiunea rezidă şi din faptul că medicii, fiind împotriva homeopatiei, în general, oamenii au căutat şi alte alternative la medicina alopatică, homeopatia fiind realmente eficientă. Ei au ajuns să practice homeopatia, având statutul de nemedici.

-va urma -

acad. Cristian Bodnărescu

2 Raspunsuri to “Homeopatia – pro şi contra partea 2”

 1. Gabriela says:

  Buna ziua! Ma numesc Gabriela! Tatal meu are 67 de ani si in urma cu 2 saptamani a fost diagnosticat de cancer in ultima faza, va rog frumos sa imi spuneti daca se poate trata! va multumesc!

 2. Sonia says:

  Buna Gabriela
  Si tatal meu a fost dg cu cancer pulmonar, cu metastaze cerebrale si hepatice, in decembrie 2010.
  A facut pana acum chimioterapie cu gemcitabina si avastin, i-a revenit pentru o vreme luciditatatea, au disparut ametelile, dar acum nu mai raspunde la citostatice.
  As vrea sa incercam si un tratament naturist/homeopat.
  Ai aflat ceva despre dr MB? Unde poate fi gasit?
  Multumesc mult
  Sonia

Lasa un raspuns.