Românii- o familie unită

familia scubliSa tratezi o femeie ce nu poate avea copii ca o mama este un gest crestin. La fel de frumos ar fi si sa ajuti un copil defavorizat. In societatea de interese si consum in care ne consumam mai sunt si oameni de valoare? Da! Pe ei dorim sa ii si prezentam cititorilor ziarului Zidul. Cu totii ar trebui sa fim o familie unita, a românilor!

Pe termen lung, familiile ce prezinta cazuri sociale trebuie educate pentru a-si cunoaste drepturile si beneficiile, ajutandu-i pe viata, cu mai mult decat o masa de sarbatori. Dar ce pot face niste simpli voluntari? O adoptie daca este responsabila poate fi un act stabil si pe termen lung.

Mariana Scubli este o mama care doreste sa ajute mai multi tineri defavorizati social, chiar daca nu ii sunt urmasi. Fiind director sucursala Retele Proprii in cadrul Allianz-Tiriac Asigurari S.A., Sucursala Sighetu-Marmatiei; dumneai s-a mobilizat impreuna cu prietenii si colegii sa ajute semenii nostri cu un statut mai sensibil, asa cum au putut. Dumneaei mi-a oferit un interviu, pe care va invit sa il parcurgeti:

 

1- Cristian Bodnărescu: Ce proiecte culturale intreprindeti si ati mai realizat?

Mariana Scubli: Cartile copilariei pe bicicleta este primul proiect cultural la care particip reprezentand AllianzTiriac Asigurari.
La finalul lunii martie am participat la un proiect social (eveniment caritabil), reprezentand AllianzTiriac, respectiv – Din suflet pentru suflet -proiect initiat de Rotary club Sighet Voievodal si sustinut de Sighet Media Trust prin Gh. Paul Szaniszlo. Evenimenentul a constat practic in prezentarea a 6 cazuri sociale identificate in Sighet si organizarea unei donatii si a unei licitatii pentru asigurarea sarbatorilor Pascale a acestor familii.
Totodata, s-au facut asa zise adoptari ale acestor familii (cazuri sociale); adica fiecare a ales un caz social si a adoptat (intre ghilimele) o familie, pastrand o legatura permanenta, pentru a identifica cele mai stringente nevoi sau probleme si a le rezolva in masura posibilitatilor.

 

2- Cristian Bodnărescu: Ati reusit sa imbunatatiti societatea?

Mariana Scubli: Am reusit sa aducem lumina, bucuria unei mese indestulate, curent electric sau un televizor pentru copii a caror dorinta maxima era sa vada un desen animat.

 

3- Cristian Bodnărescu: Ce planuri aveti si cum considerati ca putem imbunatati viata de zi cu zi?
Mariana Scubli: Viata de zi cu zi… a cazurilor sociale la care faceam referire este usor imbunatatita prin acest sistem de adoptie.

 

4- Cristian Bodnărescu: Cum implementati oferirea de carti copiilor?

Mariana Scubli: In proiectul -cartile copilariei pe bicicleta- m-am implicat si am devenit ambasadoarea acestui eveniment in cadrul companiei AllianzTiriac. Concret: am facut apel la toti colegii din tara pe traseul Sighet-Constanta sa adere la acest proiect prin donatii pentru carti oferite copiilor oraselor in care traiesc.
La nivel de Sighet, toti angajatii si colaboratorii sucursalei AllianzTiriac Sighet au facut donatii, si in acelasi timp am implicat si sucursala AllianzTiriac Baia-Mare si Rotary Club Sighet Voievodal in donatiile pentru carte.
Implementarea acestei oferte de carte catre copii nu se opreste aici. Din convorbirile cu reprezentantii Asociatiei Curtea Veche, se vor organiza periodic cluburi de lectura pentru acesti copii, la care vor participa reprezentati ai Asociatiei Curtea Veche .

Doresc sa mentionez ca Allianz Tiriac incurajeaza participarea angajatilor la evenimente CSR, in special la cele destinate copiilor.

 

Cristian Bodnărescu

Leave a Comment