Formaţia Red Cat Bone

RadioZidul.ro

Ne-am adunat noi Vineri seara în Clubul Tăranului, unde, după sfârşitul meciului am reuşit să îi vedem şi pe Red Cat Bone. Formaţia este printre puţinele de la noi care mai ţine la rădăcinile rock-ului Psihedelic, Hard şi Blues. Aşadar, ceea ce fac ei se învârte destul de mult în mixerul de Pink Floyd, The Doors şi Jimi Hendrix împreună cu elemente mai de noutate care îi ajută să apară mai diversificaţi. Iniţiativa lor din seara asta, concertul Îngeri Căzuţi constă într-un tribut adresat lui Jimi Hendrix şi Jim Morrison despre care o să ne vorbească şi chitaristul trupei Rareş Marinescu.

RadioZidul.ro

Mihai: Ce aţi adus nou pe scena rock-ului?

Rareş: Ăsta e un subiect ce merită să îl discutăm în emisiunea ta. Ce poţi aduce nou în muzica rock? Multe, dar marea majoritate vor strica rock-ul, îl vor transforma în altceva … Noi am modernizat sound-ul clasicilor din anii 70, fără să pierdem spiritul. Ritmul este mai actual, groovur-ile sunt tratate mai cu atenţie şi exploatate mai pragmatic, am adus mai multe elemente de coloratură: trompetă, muzicuţă, abordate psichidelic, deci scoase din funcţiile lor iniţiale. Nu ştim dacă asta este ceva nou, dar suntem siguri că este ceva diferit.

 

M: Ce idee ai vrut să transmiţi prin ediţia Îngeri Căzuţi?

R: Spectacolul-concert Îngeri Căzuţi vorbeşte despre spiritul acela care a creat rock-ul ca şi fenomen, şi care din păcate azi s-a pierdut. Vorbeşte despre Jimi Hendrix şi Jim Morrison despre acea atitudine de a gândi altfel, da a nu te conforma şi a nu te supune sistemului; acestei noi forme de sclavagism care astăzi a fost instituită de cultura corporatistă.

 

M: Ce ne poţi spune despre Clubul Tăranului?

R: Clubul Țăranului este una din puţinele insule de cultură urbană autentică ale Bucureştiului. Am fost surprins plăcut de profesionalismul lor în ceea ce priveşte scena din punctul de vedere al unei trupe rock.

RadioZidul.ro

M: Unde vă mai auzim?

R: Pe 8 Decembrie vom fi la Historia În Pod, în centrul vechi. Este o locaţie nouă pentru concerte deasupra restaurantului historia, şi tot în Decembrie dar nu este stabilită data vom fi la Fabrica. În provincie avem un singur show planificat, pe 13 Decembrie în Râmnicu Vâlcea. Toate concertele noastre sunt anunţate pe pagina oficială Red Cat Bone, vă invităm să daţi un like sau un follow pentru a fi la curent cu noutăţile.

 

M: Ne vedem Vinerea viitoare la emisiune la Ceasurile Metalice, ce mesaj ai pentru ascultătorii care o să ne întindă urechea?

R: Să fii rocker presupune mai mult decât un fel de a te îmbrăca şi de a-ţi purta părul. Să fii rocker înseamnă o atitudine şi un punct de vedere – de a privi lumea/ societatea neconvenţional. Cei care vor întinde urechea la emisiunea ta vor prinde o discuţie în care nu vom discuta despre istorii rock ci despre ce se întâmplă acum si ce se va întâmpla mâine.

 

Formaţia este compunsă din:

Rareş Marinescu- chitara şi voce.
Sorin Ciprian Nicolescu-voce, hammond, trompetă.
Dorian Rosu-claviaturi şi muzicuţe.
Vali Vatuiu / Cristi Opranescu – tobe
Sabin Taranu / Radu Taca / Florin Parvu – bass.

Vă invit să vă clătiţi ochii prin galeria foto: click!

 

Reporter: Mihai gafencu

Fotograf: Alex Stan

 

RadioZidul.ro

 

Leave a Comment